Beltéri ajtó MiskolcBeltéri ajtó Miskolc

Hasznos információk

Garancia és karbantartás

CPL beltéri-, és beltéri bejárati ajtók

CPL fóliás ajtókra 1 év garanciát biztosítunk, mely vonatkozik az ajtó szerkezetére, működésére, vasalat elemeire (zsanér, kilincs) és a felületre is, rendeltetésszerű használat esetén. Beltéri ajtóink egyszerű, jól működő nyílászárók, felületük ellenálló, garanciális probléma ritkán fordul elő. A leggyakoribb hibajelenséget a víz és a magas páratartalom okozza, ami nem garanciális probléma, de könnyen elkerülhető egy kis gondossággal. Fokozottan ügyeljen a folyamatos szellőztetésre a páratartalom alacsony szinten tartása érdekében! Felmosásnál ne használjon bő vizet az ajtók tokja körül!

A CPL beltéri ajtók tisztítása és karbantartása nem igényel különösebb szakértelmet. Az ajtó felületét és tokját enyhén nedves, puha ruhával töröljük le. Ne alkalmazzunk agresszív tisztítószert, vagy súrolószert, illetve dörzsölő szivacsot. Az ajtó pántok nem igényelnek olajozást, így ez kerülendő.

A zár és a kilincs mozgó részei időnként befújhatók WD40-es spray-vel, de csak ha nyikorgást észlelünk. Súrlódás, ütközés, helytelen működés esetén ne használjuk az ajtót, ha a hiba nem elhárítható, hívjunk a javításához asztalost. Az ajtólap alja kb 5-8 mm-re fut a burkolat fölött, ezért érdemes ügyelni arra, hogy a burkolaton ne maradjon pl. kavicsdarab, amibe az ajtólap megakadhat és felsértheti a fóliát.


Szerkezet leírás

Ajtóalapok:

A.) Dekor- könnyített szerkezetű beltéri ajtólap. MDF vagy faforgácslap keretre két oldalról HDF lemezre kasírozott dekorfóliás felülettel papírrács térkitöltéssel

B.) MDF- tömör MDF fa szerkezetű ajtólap 2 oldalán CPL vagy 3D fóliával.

C.) Tömbösített tömör fa ajtólap 2 oldalán Platina fóliával.

Tokok:

A tok szélessége egyedi igények alapján a falvastagságnak megfelelő.

UTH vagy átfogó tokok kasírozott dekorfóliás MDF borításokkal és laminált felületű tokmaggal. Gerébtok esetén minden tok alkatrész kasírozott dekorfóliás felületű.

A tok és a szárny közötti légzárást a tokban kialakított falcba illeszthető körbefutó, cserélhető tömörítő profil biztosítja.

Zárak:

A termékbe beépített vagy ahhoz rendelhető zárak kitűnő minőségűek, gondozásmentesek, felületkezeltek, nem rozsdásodnak.

Szállítás/tárolás:

Szállításkor és tároláskor az ajtókat függőlegesen és vízszintesen is lehet helyezni. Függőleges helyzetben az ajtók 75-90 fokos dőlésszögben legyenek. Vízszintesen történő szállításkor az ajtókat úgy kell egymásra helyezni, hogy zsanérokat és az üveges ajtóknál az üveg beszögező léceket a felette lévő ajtók ne terheljék. Szállításkor az ajtók ne legyenek rázkódásnak kitéve. Minden esetben az ajtók mozgásmentes rögzítése szükséges.

A tároló helyiség klimatikus viszonyai lakószobának megfelelőek legyenek. Frissen vakolt épületbe, szobába és bármely más nedves vagy túl száraz helyen ajtókat tárolni még ideiglenesen sem szabad! A relatív páratartalom nem haladhatja meg az 55%-ot!

Fontos tudnivaló!

A belső munkák során az ajtók apróbb sérüléseket szenvedhetnek, ezért célszerű betonozás, vakolás, festés után azokat beépíteni. A nagy páratartalom és hőmérséklet-különbség okozta esetleges deformációkra a garancia nem vonatkozik. Beltéri ajtó szerkezeteinek az MSZ EN 79:1992 szabályzása szerint az 1. klíma kategóriába tartoznak. A termékek olyan helyiségek között alkalmazhatók, ahol a két helyiség klímaértékei az alábbi tartományon belül vannak: t= 23 C, RL= 30% és t= 18 C, RL= 50%.